Followers

December 29, 2010

Coli Leser !!!!


*Coli Leser??


Hey blogger semue,assalamualaikum.. korang sedia maklum kan ? yang pasukan bola Negara kite menang dan menewakan pasukan Indonesia..3-0 kan ? feq x tgk pon bola..just bace paper je :P GUESS WHAT!! Feq mane suke bola….tgk bola pon boring jea…hari tuh ayah feq bawak feq g stadium..prgghh !!! macam org bodoh je feq kat sane…org semue melalak..* GOOOLLLLL * memekak jea…pastu feq x nak g lagi..naik sakit jiwa g sane….just imagine..satu bola..rebut ramai2 kan keje gile tyuh…isssh..mengarut…!!!! feq suke main bola if feq dapat main bola dgn bebudak..hahahhaa…gilee. kan ?okey2…merepek sudah…

*Back to Undone*

 

Bila diumumkan Malaysia menang dan menewaskan Indonesia, bangge jugak diri ni…alaa.bange dgn bibik jea… haha. GUESS WHAT!! Bibik kan indon..hhahhaaa…korang tau kan…time Malaysia lawan indon ade org yang tak bertauliah telah memancarkan sinaran leser kepada penjage gol Malaysia..enggak tau la samada penyokong Malaysia ke indon yg buat mcm tuh….entah2..penyokong indon tuh buat leser kat penjage gol indon sendiri..GUESS WHAT!! Kite bukan tau sape wat kan..maklum laa.. orang ramai…pastu feq terbaca article ni.. yg menyatakan..ada sekor artis ni.. * sekor ke  hahahha..ye la kot :P … ade laaa manusia ni..nak balas dendam kat pasukan Malaysia dgn memakai COLI LESER ?? hahahaa.hodoh kan ? ? tiada motif disitu..si dia menyatakan lagi bahawa pakaiannya yg diaggap mampu memcucuk mate pasukan Malaysia tu…sebagai dendam terhadap kejadian pada perlawanan Malaysia menentang indon di stadium putr bukit jalil…..gile ke ?? mcm org x de otak je wat mcm tuh..lebih baik kau buat show je..nyanyi ke..msk jugak duit…ni nak tayang badan kau…mcm cantik….bibik aq lagi cantik tau…feq harap laa..penyokong Malaysia bawak lipas bnyk2..pastu sumbatkan dalam coli leser die tuh..baru die rase mcm ne rase leser tuh…..  isshh,feq pulak yang geram..GUESS WHAT!! Ade jugak org bodoh yg sanggup buat keje bodoh ni untuk membalas dendam …feq harap kali ni..bila lawan kat indon..pihak polis kat sane, buat2 la ade akal sikit..buat la spot check..ke..ape2 ke yg boleh melarang membawa leser dan lagi satu..feq harap agar pihak polis indon menghalang minah dangdut tuh dari memasuki stadium…kalo die msk jugak..tembak je…biar mati katak..huhh !!! dasar cewek murahan….!!!




* ni la minah dangdut tuh *


December 23, 2010

Sushi

E yƍkoso Sushi World

Welcome To Sushi world




sushi

*Whoooaa !!! tengok tuh !! tengok betul2 !!


Supermarket Sushi

** saya SANGAP ini *

sushi

** Salam sejahtera sempena pembuka kata dan Assalamualikum sebagai pemanis bicara kepada blogers2 semue...whooa !! sejak bile lak pandai berhujah ni :) :) .. okey.topic kali ni..pasal sushi..kebanyakkan org kite(melayu) x suke sushi...


* antara alasannya :

X SEDAP, MENTAH NAK MUNTAH !!

X SEDAP NNT MULUT BUSUK !!

X SEDAP NNT KENTUT BUSUK !!

X SEDAP NNT SAKIT PERUT !!


ape laaa... korang cume rase and feeling time mengunyah sushi tuh ...GUESS WHAT !!.. 

makale eating sushi

** tengok minah nii..mkn sushi sampai x igt dunia

sedap hingga menjilat bibir :)korang mungkin x suke sushi,sebab bahan2 mentah digunakan.. mcm sotong mentah,ikan salmon mentah, mcm2 la mentah...tapi rumpai laut x mentah :P hehehe...dah bertahun2 feq mkn sushi * padahal baru tahun lepas*hehehe.. nak tau kenapa mcm ne tergerak hati nak mkn bende mentah ni ??tepuk dada tanye selera laa !! hahaha...yang nak buat kan nafsu feq mkn bende ni ada lah wasabe..* korang dgr mcm cute je bunyinye kan ? hahaha... 

Serenas Wasabe smiley face AT MINGS Sushi

* ini lah wasabe..mcm cream.tapi sekali ekau menelan..bara api melanda hati mu !! bapak pedas !! GUESS WHAT !!..citenye mcm ni..semasa feq berada di sushi king..amik la satu set sushi tuh..yg tergedek2 lalu depan feq :)) amik satu..penuh warne warni !! suke sgt2..then kunyah laa.sushi tuh satu persatu...feq amik sushi ketam :)..tibe2 tergerak hati nak usik bende hijau ni..mcm cream..*ngaaap !!! msk dlm mulut...konon mcm kuat mkn la nii sekali amik kau !!! tibe2 !!! terkeluar wasabe dari mulut feq..muke memang merah menyala...malu gile siot time tuh..org tengok ** aloo comey nyee !! hahaha.....memang memalu kan..tapi feq x pernah nak stop mkn sushi :) sbb sedap.. korang patut try mkn sesekali..tapi jgn selalu laa...tak sihat pon mkn bende ni :) sekadar buat tahi gigi jea :)




*kaki GAME.. i love game !!




Forgotten Realms - Demon Stone
DEMON STONE
Forgotten Realms


hahaha.feq pon x tau. sebenarnye feq ni kaki game jugak..GUESS WHAT !! 100% tertumpu kat TV...perrghhh..sampai x sedar awak tuh dah maen game selama5 jam ? hahahhaa..gilakan ? x pa laa..game ni utuk melepaskan tention .. ye ke ??? naik kan tension ade laa..dapat pulak game2 susah2 :) perrghhh..base on game laa.. game pulak bnyk category kan ? samada adventure,relex,and goyang kaki jee :) hahha..beside tht, semasa musim cuti2 sekolah ni..inilah rutin harian feq..bagun,mandi,makan,minum,bg mkn arnab dan terus maen game hingga parent feq balik..haha.gilekan ?..dah2.. ! cite pulak mamat ni ...

DENGAN BANGGA = feq habiskan game ni dalam 1 hari saja...boleh lawan?

** feq nak cite ni..pasal game ni..dan ini khas utuk kaki2 game tuh..korang try maen game ni..game DEMON STONE ni mengisahkan satu kumpulan yg berasal dari berlainan tempat dan keadaan..dimana mereka ni..bertemu apabila dalam peperangan....dan mereka ada matlamat..yg mereka ingin menjaga keamanan sebuah kampung ni apabila mereka tibe di kampung tersebut...pelbagai usaha dan aksi2 mereka utuk menumpas *** alamak lupe laa character jahat tuh..die memang jahat  kerana telah muncuri Demon Stone kepunyaan ayah kepada si illusni...kalo korang suke ape yg feq cakap nii.try maen game ni..kalo cakap panjang lebar..bukan korang minnat kan ? :P
amat menguji kesabaran tau !! sabar je laaa.. GUESS WHAT !! gerak geri character dalam game nii can be mention as LEMBAB.. haha..game ni pada mulanye amat sukar .. yela sukar pada bukan kaki game..GUESS WHAT !! .. korang perasan x..kalo budak cina maen game.. korang tengok tangan die.jari die..perghh !! bukan maen laju....x penat ke ? ade pulak.. duduk depan tv bukan maen dekat !! nak mati ke ? hahaha.. terbeliak jugak mate den ni !! hahaa..maybe kaum cina lebih cenderung dalam game dari melayu..GUESS WHAT !!  cube korang tgk kat Cyber Cafe.. penuh cina..melayu pon susah nak masuk..hahaha...seperti saya ! takut jugak nak masuk CC, kalo dah ramai cina2..huhuu..ade yg lengzai tuh yg x leh tahan :) hahhaa..dah !! ape2 pon kepada kaki game try game ni.. maybe pada mulanya agak boring tapi2 dah lame2 best !!!


    
                                                    

December 20, 2010

**Mulanya disini..

**Mulanya disini,ku kenali dirimu,sehingga kini,hingga ke akhir watku <3



**Location: KFC,Seremban



PUUUII!! sweet gile time ni :)

**siyes feq ckp,time ni feq mgg gile lah..Guess What !! yela, feq budak2 yg selalu terperap dlm rumah.tibe2 dapat pulak hangout yg mcm ni..Puuiii !! tuh yg jadi separuh beruk tuh. :P hahahahhaa..
pergi koke terlompat2..dah mcm cengkerik.hahaha..tapi siyes feq ckp mgg best laaa keluar ngn korang..bile lagi kite wat mcm ni lagi.. hahaha..mgg huru-hara dibuatnye...org pon pandang laen mcm je budak ni.. hahahaa..dah mcm budak setan feq ni..huhuhu..time ni siyes feq ckp,mgg x nak balik umah..hahaha.nak enjoy jee..tapi x leh kan.Guess What !! ye laaa..nnt parent marah pulak..nnt feq dah bebas..perghhh.nak balik kul 3 pagi pon x apa. :P hahahaahha... nak jalan2 sampai tercabut kepala lutut...hahahhaha..
huuhh !!feq harap korang buat la mcm ni lagi k..mgg best !!!!
nnt harap2 korang buat la lagi sempena hari jadi feq k..hahahhahaa....jgn lupe okeeye :)
time kat RUBY!! mgg best...nyanyi lagu FAUZIAH LATTIFF LA..ZAITON SAMEON laa.perrrghh !!! yg bestnye feq nyanyi soran2g lagu tuh..dieorg kononye x minat lagu tuh..padahal..dalam hati nak nyanyi lagu tuhh..yelaaa. malu la katekan...x maen lagu2 lamee. eleh. poyo jek... hahhahahaa...feq taram jee. lagu ape.nyanyi jeee :) jnji kite enjoy :P:P

**Sama2 menjejak mimpi, sama2 turun kelembah sepi,suka-duka..bersama dirasai..

December 16, 2010

Good-bye school part 2

If i had to leave without youm what kind of love would that be..









**jgn tiru aksi saya. dah mcm minah dangdut nak sign jee :) puuii !!

**percaya lah , memang susah nak dapat situasi mcm ni lagi..dgn kawa2n terbaek dalam hidup feq :) huhuhu..Guess What !! i'll missing you guys,huh. meleleh air mate. :( hidup ngan korang selama 2 tahun dah, mcm2 dugaan yg feq terpakse tempuhi dgn korang,korang jugak bnyk mengubah diri feq no matter dalam atitude of fashion matter :) puuuii !! hahaa..feq bute fashion kot :) entah laaa..huhuhu.sayu hari bile nak langkah     sekolah...sekarang masing2 dah mulai haluan mereka masing dan termasuk lah feq :) ada sampai nak jadi pelakon.. ? HELLLOOO..huhuhuhu PPPUUUII!! good luck laa k..jadi la ape2 pon.janji kite selese kan3 ?
So long guys.i'll missing you so freakin' bitch much !!! hahahhaa

December 11, 2010

**I'm gettin' 17 years old.. !!


Good-bye school.so long S**** :) :) opssss..



huhu..jahat kan ? hahaa..x de la. rase mcm lega,rase beban dalam otak terasa ringan sikit laa :Pdan hidup feq kini tertumpu pada masa depan..dan kini feq mula berdikari,Guess wht !! selama ni , semue ditanggung oleh parent..dah mcm budak2 dah feq ni.. dan korang nak tau..feq ni x pernah rase nak shopping ngan kawan2 even pon classmate, ini kerana kawalan ketat teramat dari keluarga,mgg ade kebaikannye,tapi sebagai remaja **REMAJA KAA ?* hahatengok budak2 jalan2 pergi sana-sini,tergelak HUA HUA HUA...rase mcm intersting jugak.and i wanted to try so. :)feq ni dah la budak yg selalu terperat dalam rumah,terperap dalam bilik..goyang sana-sini,guling sana-sini :)rampir setiap hari melihat anak2 remaja,naik teksi,bas pergi hangout.rase mcm best sgt2 :)nak jadi seperti dieorg :)
**back to undone :)
feq skrng dah abis sekolah.so skrng aim feq dah x tentu hala dah.x tau nak wat pe.yeaah.Guess What !! dulu ade je nak buat,ulang kaji,nak belek2 buku,wat latihan..tapi skrng ?? uhhu..kosong..bangun pagi,jogging,balik umah,mkn,main game HARVEST MOON ** my fav game LOL..itu la rutin feq seharian..adoooi..
sekarang semue terletak dlm genggaman feq.nak jadi ape besar nnt..tapi feq teringin nak jadi fashion designer, tapi parent x kasi..huhuhu sedih aje.and skrng feq x tau nak jadi ape.adoii.jiwa kacau betul.and now feq nak cari kerje.. !! whooaa !!! first time cari keje wah.. !! kelas kau maria !!
feq mane la reti nak cari duit ni..huhuhu.kwn2 semue sibuk nak jadi casher la,promoter la,waiter la,anything laa,tapi feq x tau laa nak jadi ape.x de pengalaman..adoii,tapi dgr cite feq nnt jadi officeboy :) hahaa. dekat syarikat cousin:)huhuhu..mintak2 la jadi...kehidupan feq ni mcm goyang kaki jea. :) hahaha..itsss ** x baik berlagak. :9 sorry korang. :)uikks.dah panjang dah feq tulis.korang mesti belit2 nak bace kan ?? hahaha...
sape bace sampai habis THANKS YAA.. ** and bg la ape coment ke.respond ke ek ? huhu..


And jgn lupe ek.wish beday feq :) igt SEBELUM CHRSMAS :) 24/12.. :P

December 10, 2010

**Gaga is COPYCAT !! and Kerli Koiv did not copy anybody !

LADY GAGA ALMOST COPYCAT !!!






Guess What ??
Kerli early famous than Gaga,and Guess What ?? Gaga always rips off everything what kerli do !!
Gaga have copy kerli's fashion even his hair,Yellow hair and Kerli gothic style.Even Gaga famous than Kerli,but Gaga had copy Kerli fashion ... Shame on you !!!!!
and did you all had see all video of gaga ? she copy kerli even a little bit..

**Feq nampak geram kea ? haha mgg laaa.. Kerli its my idol :)



it just her gothic cute style


December 9, 2010

**Congratulation Ainul Aishah

AINUL AISHAH
Ainul Aishah



video


Lyric:
He’s a dreamer
He told me he could fly
He’s a charmer
Don’t u ever ask me why

He climbs so high
I wish he could turn back
Turn around to see me smiling
He is hurting
I wish he would turn back
I wish he would I wish he would
*Chorus
I cant explain what’s happening to him
And I cant believe it’s happening to me
When he’s in front of me
He’s all that I need
Oh baby you know I cant help it
I miss the old him
Miss the old him
Maybe I know today’s a perfect day
That’s why I go out and watch him play
He looks at me
He turns his back at me
He holds her hands tightly
He stares at me
He wouldn’t smile at me
But I wish he would,wish he would
I wish he would
*Repeat Chorus
Ohh i know that one day he’d remember him
He’d remember this,forget where he is
And all the good times yeahhh
He’s still the same he misses me
He’s still wanting to be with me
It’s all good,it’s all good
Yeah yeahhh haaaa
*Repeat Chorus
We are dreamers
We thought that we could fly
We are lovers
Don’t you ever ask me why



**feq nak komen,lagu ni sweet sgt2,huhu and x sangke ainul aishah boleh nyanyi :) guess wht!! die kan selalu berlakon :)uhu.. ape2 pon.feq suke video ni :)ENJOY Uall

December 8, 2010

**Happy Brithday Aqiel

Aqiel Aqram *6tahun






**sebernanye ade video , entah kenapa format x sama kot..loorh :( ..genap 8/12/2010) adik saya mulai masuk 6 thun dan tahun depan die darjah satu .. maak ai.** mesti korang ckp kan (adik feq ni kecik kot) hahaha.mcm ne la die nak angkat beg,guess wht bebudak sekolah rendah kan beg dah mcm bawak anak gajah dalam ek...hahaa.boleh dapat sakit tulang belakang tau :) hahaha..x tau la adik feq ni mcm ne..nak mkn,nak g tandas kat sekolah tuh..jgn jadi mcm feq..time rehat jea,DONUT,DONUT,DONUT..tuh je feq suke beli..hahaaa**perrgh terigat kembali kenangan semasa kecik,ketika feq sedah pulang rumah dari sekolah,dalam waktu hujan lebat,feq terjatuh kat depan sekolah..pecah kot kepala tp kecik jea,berdarah u!! hahah.cemas ayah feq,,sampai umah demam 3 hari.hahaha..feq harap2 la adik feq x jadi mcm feq :):)huhu..

HAPPY BRITHDAY AQIEL!!


December 6, 2010

I don't need a parachute..

** i dont tell anyone about the way you hold my hand
i dont tell anyone about the things that we have planned
i won't tell anybody
i won't tell anybody
They want to push me down


saya x perlukan payung terjun..yg saya mahukan dakapan  kamu :) (ayat pulak) !!..kalo i jatuh, sanggup awak berlari tangkap saya atau awak biarkan saya jatuh mcm kerbau kerdil kene tembak ?? (0)__(0).* Ouucchh ! mesti sakitkan.saya harapkan awak tidak macam itu, guess what?? kite dah bersama selama 7 bulan dan saya nampak awak penyanyang orangnye,baik,sopan santun,lemah lembut,berhati mulia,auuw !!dan saya paling x sabar nak jumpe awak !! ape lah reaksi saya bila depan awak: GELABAH,GELOJOH,GEDIK ??.. **hahaa, mestila gedik..and ape pulak reaksi awak ? : MENYAMPAH,MENCHI,MONYOK ??.. itu saya x tau.tunggu sajalah saya menjelma depan kamo..ape2 reaksi pon saya x kesah sbb saya x perlukan payung terjun utuk jatuh kebawah kerana awak akan berlari tangkap saya begitu juga bile org m'ngatekan yg saya ini x &%*%%&* namun awak ? cool je and just say it : "lantak la ape org nak ckp,tapi saya tgk awak ok jea" ::)
saya sayang awak ketat2,sendat2 GANDA 23 Booomm !!**hahaha..korang nak muntah x ?? mesti kan3 ? x pe tekan saya reaction anda dibawah... :)yeaah, ini memang nak puji kekasih sendiri...sebab saya selesa dengn die.. **huhuhu..

bagaimana dengan anda ?

Welcome to my new blog :)


It's hard for me to built a new blog, its hurt my self,yeaah.. :)
and now,i keep trying myself to calm down for keep update this blog...
i don't know what to wire about
and i leave you a video :

video


Walking On Air by Kerli