Followers

April 29, 2011

AYU | Artis bertudung !!

Hey blogger.salam..AH suke sangat tulis entry pasal artis perempuan kita yang bertudung..entah la , tibe2 lak nak buat pasal mereka ney..memang sukar nak tengok artis perempuan yang bertudung yang berjaya dalam bidang yang diceburi..antar berikut artis perempuan bertudung yang AH suke sangat2 !!



  • HELIZA HELMI


 

  • YUNALIS ZARAI


  • ZUZAFRINI

  • WAHEEDA


tak ramai artis perempuan yang bertudung sebenarnya..tuh AH susah nak pilih sapa lagi untuk jadi idola AH..

RAWRR !! when Komodo come attack us !!

Photo: Komodo dragon

Hey Blogger..salam..kali ney AH terbuka hati nak buat entry pasal binatang..guess what !! tibe2 AH layan NGEO channel..adoi..banyak pengetahuan pasal bintang2 liar yang mungkin segelintir dari kita x tau bahawa wujudnya binatang yang unik lagi pelik.. :):) korang mesti kenal komodo dragon kan ? haiwan ney sepesis cicak.tapi cicak gergasi..AUUWW !! bayangkan komodo ni ada dalam rumah korang..mesti menjerit kan.. AHHHHHHH !! gile you. dia jalan pon gerun kome mengengoknye..

*RAWR*

jangan pandang rendah terhadap komodo ney..kerana binatang ney mampu menelan kerbau tau! ish..


FACTS :
  • Komodo betina mampu bertelur tanpa mengawan , tetapi anak yang dilahirnay semua jantan..

Tapi , manusia x boleh buat mcm tuh kan..? HAHA. kalo boleh..apa la romannya ;) :) HAHAHA ..manusia hanay ada anak bila melakukan persetubuhan yang diteriam oleh syarak iaitu hubungan suami isteri..yang lain tuh..korang pandai2 pikir ;)


EEE , Takutnyeee

April 28, 2011

Prince William and Kate Middleton | Best dapat anak raja !

Hey blogger..salam..AH tulis entry ney just mengisi masa je..time bosan2 ney. time ney la x de idea na ktaip apa.. sabar jela.. :) tengah korek2 ney..gali2 !! ahaha..korang mesti dah diberi tahu pasal putera rasa ney yang nak kawin ney..issh. heboh satu dunia..so AH terpaksa laa buat entry ni untuk pengantin baru ney.. AHAH...perkahwinan kerabat diraja.. AH dengar cerita bakal isteri dia Kate Middleton tuh orang biaser je..wahh. huntung pompuan tuh....kawin dgn anak raja..LOL..boleh kikis duit :) :) But i not a gold digger  : )ahahha.. alangkah huntung nya dapat kawen dgn anak raja..berangan pulak..bayangkan .. AH dapat puteri raja..pergh..mesti tanggungjawab berat kan ??sapa x bangga kawin dgn anak raja..huuuuuu... ahakzz..ahha. sapa x kenal  anak kepada Princess Diana..iaitu Prince William..Princess yang berkahwin dengan Prince Charles..dan satu tragedi berlaku ke atas Prince Diana dimana beliau telah meniggal dunia apabila beliau kemalangan...following her death in car crash in Paris on 31 August 1997, and in the subsequent display of public mourning a week later...


*Princess Diana*


*House Of Princess Diana*



*congratulation*




Watch E ! Channel astro ,712 LIVE 29 APRIL 2011



Syed Maju ! Rihanna Feat. Britney S&M

Hey Blogger..salam..here a new song from Rihanna..I like . it's superb !! 
korang layan la...







April 27, 2011

Kilafairy | TERGODA

Hey blogger..salam..korang mesti kenal kan artis baru ney..yang mirip mukanya seperti artis hollywood !!pergh !! gempak... kalo korang nak tau kilafairy !!kilafairy ni anak kepada rohana jalil..penyanyi veteran tuh !! ala lagu dia mcm ney tuh !! "aku insan yang lemah..hanya mampu berserah.mungkin sekali bertemu untuk mengubat rindu" tau kan ? lagu top kat kelas AH...sometime AH menyanyi lagu tuh dgn classmate.. hehe..kalo korang perasan bibir kilafairy LAGI seksi dari Angelina Jolie !! serius beb !! tergoda AH tengok.. HAHAHA..apa yang penting !!! bibir Angelina Jolie kalah..dia tgk ney mesti dia jeles.. lepas ney dia mesti buat suntik bnyk2 HAHAHA..KILAFAIRY HOT !! hahaha..pewwwitt..mama yang hot mesti anak dia hot jugak !! chayok2 untuk kilafairy..semoga berjaya dalam bidang seni yang diceburi :) :)






gambar kila fairy




*ROHANA JALIL*

April 26, 2011

OMG | apa kejadah kau nyanyi ni !!

Hey blogger..salam.. baru2 ney AH try la dengar lagu Friday dari Rebecca Black.. sapa dia ?? x tau ? ofcoz seorang perempuan..dan AH diberitau video clip dia lagu FRIDAY dikutuk.. dan diberi gelaran worst video in the world.. AHHA kesian minat ney.. baru nak up dah kene kutuk.. but x sepatut ketuk la. walaupon suare dia mcm katun..tp kelakar AH tengok..suara dia kan.. Ya Ampunn !! korang tengok la video dia..apa kejadah :)





Ternganga AH tgk video dia.. dia mcm kaku nak menyanyi dalam video ney..rasa kelakar pon ada..issh..nasihat AH la.. nak nyanyi tuh kalo ada basic nak menyanyi pon ok gak la... tapi suara dia..ish.. x baik nak kutuk2 org. AH pon suara x sedap :).. 


Video ni lagi gempak !!!


korang layan la. AH tengok termuntah2 , tergelak2.. AHHA

REVOLUSI...

Het Blogger..salam..korang semua sihat?? AH harap sihat2 lah hendaknya.. :) :) dalam entry kali ini , AH nak cerita balik pasal subuah gadget , boleh dipanggil gadget la :P :P. AH sure semua org pernah main...kalo korang nak tau .. JOM AH nak cerita...hari demi hari..dunia kite makin berubah perlahan-lahan tanpa kita sedari..dan permainan video ini juga telah bertukar bentuk dan kualitinya semenjak dunia menuju kearah kemajuan..cehhh !! AH dah lama x buat karangan ni..rasa terharu pulak nak buat karangan dalam blog..tibe2 meroyan pulak kan .. AHHAH... AH dari kecik dah diberi permainan video ney..kalau x silap time tuh AH berumur 4 tahun kot. AH x berapa ingat.. time ayah AH beli Playstation Tape... HAHAHA. korang tau ?? ala yang tape2 tuh.. AH still simpan lagi. kenangan lo... !! and ingat lagi , jiran2 semua serbu rumah semata-mata main bende ni lah :)



*AH simpan lagi :)*


lepas itu , dunia pon dah berubah.. AH bertuka pada playstation 1..korang mesti tau kan ?? heheh.taksub jugak AH ney.. well.. AH ney kaki game..kalau sapa2 nak cerita game2 AH layan je :) :)..playstation 1 pon still AH simpan lagi.. buat perkasam..memang time dulu-dulu.. AH suek meluangkan masa dalam bilik..even sekarang pon..semata2 nak layan game :):)




*HAA , terharu.*

Lepas itu...AH bertuka pulak pada playstation 2.. sampai sekarang AH main x jemu2.. HAHA.layan beb..playstation 2 ney kuality dia bagus but depends pada game dia la.. ada game mcm **** ada game yang best :):).. 24 hours AH layan permainan video game ni :):) sampai x muak2..



*Haaa yang ni..AH main dan layan sampai hari ney..*

Sampai sini je la AH mampu ada..yang lain tuh belum lagi..while parents dah tau AH ni kaki game..terus x layan..sbb takut terleka  tentang pelajaran..Time sebelum SPM pon AH layan game..tuh yang dapat 2 A je.. AHHA.pandai x ? hahaha....



Macam-macam dah sekarang.. ishh. pelik aku !! PS3 pon boleh dijadikan alat memasak ? biar betik...



April 25, 2011

Where is my happiness ??

MOOD : DOWN !!!

death
*BUNNY's DEAD


Nothing At All !!! Nothing NOTHING !!!!


24th April . 2011 .
6.37 pm .
When i back form KL .
My bunny !!! had gone away .
Let The Butterfly Cry .
You just close your eyes .
Because the world is wonderful .


FUCK YOU DOGS !!!!!!!

Saksikan JUVANA di tv3 ..

Hey blogger..salam... saksikan JUVANA di TV3 pukul 9 malam nanti..AH nak tgk la..mcm best je..walaupon mcm kes buli2 ney AH x suke..maklum lah..PRS.. "pebimbing rakan sebaya"..suke bagi nasihat kat orang yang bermasalah ney..actually x pernah nasihat org..sebaliknya AH yang kene buli =.= HAHAHA


Sinopsis Drama Juvana TV3


JUVANA, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.
Drama Juvana mempunyai 13 episod semuanya, mengisahkan seorang remaja bernama Daim Yahya yang telah dituduh membunuh ibu dan teman lelaki ibunya. Daim telah dihantar ke sekolah pemulihan akhlak Wira Bakti iaitu sekolah badan bukan kerajaan semasa umurnya 17 tahun.
Dalam drama ini Raja lakonan Bront Palare akan menjadi watak warden yang jahat, Raja tidak memperdulikan Daim (Zahiril Adzim) yang dibuli oleh penghuni asrama yang jahat. Macam menarik bukan drama Juvana ini, tambahan pula ada Bront dan Beto Khusairay.
Daim kemudiannya mendapat sinar gembira apabila Cikgu Zakiah lakonan Izreen Azminda ( yang watak jahat dalam Samson Delaila). Cikgu Zakiah ini menjadi baik dalam drama Juvana ini. Dia akan membantu Daim yang lemah dan selalu menjadi mangsa buli rakan-rakan samseng yang ada di sekolah itu.
Itu adalah serba sedikit mengenai drama Juvana yan bakal ditayangkan di TV3 25 April ini, jangan lupa menontonnya jam 9 malam. Sudah pasti drama ini mempunyai nilai-nilai moral yang tinggi dan sesuai untuk tontonan semua lapisan masyarakat.
Barisan Pelakon : Bront Plarae , Izreen Azminda , Zahiril Adzim , Irfan Roslan , Beto Khusyairy

OMG | Dining With Death


Hey blogger..salam..tipic AH pasal entry kali ini ialah.pasal makanan..AH tau ramai suke makan..No wonder la , kalau x makan mati la kan.. HAHAH.. so AH sedar bahawa makanan datang dari perlbagai negara dan mengikut cita rasa mereka...haaaaah !! bosan... HAHAA. mcm ney kesah nya.."pada suatu hari , burung2 pun berkicauan nyanyi..ada yang bekerja ada yang bersuka ria" ehh.. ? tuh dialog USOP WILCA..HAHAA. AH dah taksub dah..abes.. HAHA...buat masa sekarang ney..AH rajin..dan terlanmau rajin menekat remote astro ke channel 703.. korang tau channel apa ? haaa. pergi amik remote cepat.. : ):)..AH pagi2 memang suke breakfast sambil tengok channel AFC..maklumlah channel pasal makanan kan..kadang2..makanan AH mkn tuh x sedap dan terlalu simple.tgk je AFC terus licin..sampai tambah.. :) :) terutamanya roti+kaya..juts a simple kan ?? tgk ANNA OLSON buat kek..pergh cair dibibir..... TIK TOK TIK TOK.. cerita pasal ANNA OLSON pon dah tamat.. mucul citer lain....NEXT DINING WITH DEATH...AH pon x pernah tgh citer ney...tibe2 rasa membuak2 nak tengok citer ney..x tau kenapa.. apa yang best sgt dgn perkataan DEATH ?? meh awok ceritenye.. :) :


ARGHH !!! Geli MAK !!!!!


PENGSAN !!!

FAINTED!!!


eeeeeeww... AH dah x sanggup dah..geli nok.. terus tutup tv.. HAHA.x sanggup !!!!! lepas ney korang berhati2 la yek..mana tau... ada cicak terjatuh atas sup ke... terus kau jadi cicak man. HAHAHA....lain kali kene berhati2 sikit nak tgk cite apa..HAHAH....apa2 pon korang layan la AFC channel.. layan weh.. meleleh air luir tgk dieorg buat kek ;) :) 

April 24, 2011

OMG | Naked Gym



Hey blogger..salam.. is a very long time AH x update entry.. maklum la AH ni malas sikit sbb AH layan game.. AHHAA..seriously AH kalo dapat game..memang x ingt dunia you.. HAHA.kadang2 sampai malas keluar rumah sebab nak menghadap game..layan wehh..ok BACK TO UNDONE.. korang mesti pernah pergi gym kan.. ? terutamanya lelaki la..perumpuan pergi gym ada sesetengahnya ..nawaitu lain.. HAHAA. cari umpan. :) ok AH nak bagi tau pada sapa2 x tau apa gym tuh.. HAHAHA.. gym tempat dimana manusia bersenam untuk menyihatkan badan..mengikut spekulasi orang..ramai menganggap gym untuk orang yang berada je.. AH rasa x kot..sekarang semua mampu pergi gym..dengan pakaian khas ke gym...SEGAK,HANDSOME,MACHO..tapi AH terbaca satu article ney..tentang satu kebenaran bahawa ada sebuah gym yang terletak Spain....as we know gym is the place those who want to mengisi masa lapang mereka dengan bersenam.. AH x sangka gym kat spain.. boleh dijadikan gym bogel.. OMG !!! bestnye.. semua telanjang... AHAKKK..you tau.. ?? NAKED YOU !!!..AH suke.. hahaha..korang nak tau ??? HAHAHA..


THE NAKED GYM !!!!!

Members of a new nudist gym in Arrigorriaga, Spain. Image courtesy Jordi Alemany i Santanach

OMG !!!!



2,3 kali AH kelip mata time baca article ney.. OMG.. gile you.. selera ke nak g gym kalo mcm tuh ???gile mak nak !!! AH x selalu lah pergi gym sbb apa ? sbb geli la tgk badan terlampau SASA..rasa terseksa diri kalo tengok..jeles pon ada gak :P :P.. AH selalu bersenam dekat rumah je..kadang2 lepas bangun tido..atas katil pon bersenam..pagi2. AH makan.. then terus masuk dalam bilik parent sbb alatan gym dalam bilik parent...kadang2 dapat mengisi masa lapang AH ney....AH x tau nak cakap apa... gym kat spain BEST !!! HAHAHA. AH rasa nak kumpul duit bnyk2 then pergi sana..nak tanya sorang2..x malu ke naked dalam gym.. :P

April 21, 2011

Bila seorang teruna duduk rumah...

Hey blogger..salam..entry ni menceritakan tentang diri saya. iaitu Aizat Hamdan sebagai watak utaman dalam tajuk ini..based on your opinion kan.. ada pernah seorang lelaki sanggup duduk rumah x ? ? confim x de.. HAAAA. AH nak bg tau.. ney dia.. orang yang paling handal..AIZAT HAMDAN... sorang2nye lelaki yang sanggup duduk rumah sbb x mau keje , sbb x nak berdikari cari duit , sbb x nak serabut kan otak...last2 AH duduk dalam rumah sorang2...hurrr.KAU ADA? kalo pompuan tuh x pe lalagi duduk rumah...ni lelaki beb !!! mana nak dapat.. !! AH sesuai dijadi kan calon suami.. kenapa ???sebab saya seorang yang amat rajin.. AHHAHA. puji dirini... KAU NAK ?? AHHAHA.. nie kesannye bile lelaki jadi MAID !! HAHAHA..so pada perempuan2 sekalian..yang pandang rendah terhadap kaum adam dan beraggapan kaum adam pemalas,pengotor...x semuanye ok..bg AH .. AH seorang lelaki yang pandai jaga diri dan pembersih.. KUI3..terlebih meroyan AH ney.. HAHAHA...



LELAKI PON PANDAI KEMAS OK...!!


Kitchen
*dapur sentiasa bersih*


Toilet voor verbouwing
*toilet sentiasa bersih*



*MAID TIME*

so far ... AH bahagia duduk rumah sorang2..dapat  karoke sorang2..HAHAA. bestnyee..alangkah indah dunia AH kalu mcm ni hidup..dah 5 bulan AH hidup macam ney..tapi boring jugak duduk sorang2..but AH ada kawan.. korang pon tau kan.. ?? HAHA kawan sejati AH merangkap BF AH.. HAHAHAHA..  KAU ADA ??

*BF yang sentiasa menemani AH*





AKU LAH MAID LELAKI YANG PALING RAJIN SEKALI!!!!






April 20, 2011

AIZDEAN. Aishiteru

Hey blogger..salam.. korang mesti kenal kan ? anak jati malaysia yang kini menetap dan menjadi penyanyi TOp di jepun.. ini dia.. AIZDEAN atau dikenali sebagai Aizuddin...AIZDEAN telah berjaya menempah nama di jepun .. dengan lagu2 hits nya seperti  I NEED YOU , lagu tuh sedap sangat.. AH suke tau..kini Aizdean terus menjayakan dirinya sebagai penyanyi J-pop yang terkenal..AH pasti ramai minah2 minat kat dia..AH suke dengan suara Aizdean ni ketika beliau terpampang di dada2 akhbar tentang populariti dirinya di jepun..start tu AH terus download lagu2 nya.. sedap bile didengar..ye la orang malay nyanyi jepun.. lain dari org jepun asli.. best sangat2..!! Apa pon AH ucapkan semoga berjaya di negara orang.. !!










*lagu ney AH dah hafal lirik..


Ada satu lagu baru Aizdean , tapi maybe belum buat lagi kot official video.. MY HERO !! Aizdean feat Itsuka..


New Of Gaga - JUDAS


Hey blogger..salam..entry ney khas un tuk peminat GAGA.. ni lagu terbaru yang paling haru biru AH dengar..seram pon ada..first Time AH dengar pukul 1.00 pagi...mak ai !! seram..geli mak.. entah laa. lirik mula dia , menakutkan.." JUDA JUDAA A JUDA JUDA AA "..seram mak dengar pagi2 yang hening..=.=
korang enjoy la.. JUDAS.. AH x suke sgt gaga , but dah x tau nak update entry ...mcm ne la jadi nye.. kui3...



*ni kot dressup Gaga yang paling sopan AH tengok :)



=.=








Oh-oh-oh-ohoo

I’m in love with Juda-as, Juda-as
Oh-oh-oh-ohoo
I’m in love with Juda-as, Juda-as

Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas GaGa
Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas GaGa


When he comes to me, I am ready

I’ll wash his feet with my hair if he needs
Forgive him when his tongue lies through his brain
Even after three times, he betrays me


I’ll bring him down, bring him down, down

A king with no crown, king with no crown


I’m just a horny fool, oh baby he’s so cruel

But I’m still in love with Judas, baby
I’m just a horny fool, oh baby he’s so cruel
But I’m still in love with Judas, baby


Oh-oh-oh-ohoo

I’m in love with Juda-as, Juda-as
Oh-oh-oh-ohoo
I’m in love with Juda-as, Juda-as
Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas GaGa


I couldn’t love a man so purely

Even darkness forgave his crooked way
I’ve learned love is like a brick, you can
Build a house or sink a dead body
I’ll bring him down, bring him down, down
A king with no crown, king with no crown


I’m just a horny fool, oh baby he’s so cruel

But I’m still in love with Judas, baby
I’m just a horny fool, oh baby he’s so cruel
But I’m still in love with Judas, baby


Oh-oh-oh-ohoo

I’m in love with Juda-as, Juda-as
Oh-oh-oh-ohoo
I’m in love with Juda-as, Juda-as


In the most Biblical sense,

I am beyond repentance
Fame hooker, prostitute wench, vomits her mind
But in the cultural sense
I just speak in future tense
Judas kiss me if offensed,
Or wear ear condom next time


I wanna love you,

But something’s pulling me away from you
Jesus is my virtue,
Judas is the demon I cling to
I cling to


I’m just a horny fool, oh baby he’s so cruel

But I’m still in love with Judas, baby
I’m just a horny fool, oh baby he’s so cruel
But I’m still in love with Judas, baby


Oh-oh-oh-ohoo

I’m in love with Juda-as, Juda-as
Oh-oh-oh-ohoo
I’m in love with Juda-as, Juda-as


Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas GAGA

Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas Juda-a-a, Judas GAGA

April 18, 2011

Cikgu Shida @ Cik Shida dari parit

Hey blogger.. korang familiar dgn cikgu ney ? ofcoz kan ? HEBAT gile cikgu ney.. but always remember A teacher always a teacher.. mana lah datang cikgu yang gile-gile ney.. i wonder cikgu ney ajar subjek apa ek..? hehehe. sekolah mana dapat cikgu ney best.. boleh buat kawan. :) :) suporting gile !! AH start kenal cikgu ney , time video gile2 dia menjadi fenomena dekat FB.. setiap saat mesti melekat kat wall AH.. HAHA. memacam cikgu ney miming lagu orang dan semestinya amat melucukan. AH first time tengok. pada mula agak blur. apa la kan cikgu ney.. ish2.. then dah lama2 layan.. terasa terhibur pulak..pecah perut kome menengoknye...ceciter ceciter.



Video first cikgu shida yang AH tengok. video JAHAT .. dia miming perghh !! AH ckp memang gile cikgu ney.. :) :) but AH nak tabit laa. cikgu ney berani menunjukkan hobinya...tanpa rasa malu :) :)..







BIODATA CIK SHIDA :-



Youtube Cikgu Shida : CikShida Youtube
Facebook Cikgu Shida : CikShida DariParit
Blog Cikgu Shida : Mimingartvideos
Full Name :  ROSHIDA BT. ABD AZIZ
Popular Name: CikShidaDariParit
Birthday : April 21, 1972
Gender  : Female
Personal Interests : CREATING OWN SELF MIMING CLIP VIDEOS
Email  : roshida1972@hotmail.my
Joined: Nov 12, 2010
Hometown: Parit, Perak
http://cikshidadariparitmimingartvide...
About Me: A lipsync/miming video creator with Canon & Windows Movie Maker & Used/recycled materials
Country: Malaysia
Music: DANCE MUSIC

KOLEKSI VIDEO CIK SHIDA :











AH sebenarnye kesian tgk CIKGU ney.. dia x malu ke. dan x takut ke. nanti dia dah tua , dia nak tunjuk kat anak cucu dia ? sanggup ?? HAHAHA. kite tunggu nanti : ):)...